Zupa z kapusty z pulpetami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kajzerkę namaczamy w wodzie. Warzywa myjemy, obieramy i rozdrabniamy (zależnie od upodobań ścieramy na tarce lub kroimy w kostkę). Pomidory parzymy i obieramy ze skóry, kroimy na plastry. Ziemniaki kroimy w kostkę. (Kapusty po pokrojeniu powinno być mniej więcej tyle, aby zapełnić pojemnik po margarynie 500g)
2.Warzywa zalewamy wodą i gotujemy mniej więcej 20 minut. Doprawiamy lubczykiem i solą.
3.Kajzerkę odciskamy i dodajemy do mięsa mielonego wraz z jajkiem, białkiem, solą i pieprzem - dokładnie mieszamy. Łyżką stołową nabieramy porcję mięsa i kładziemy na gotującą się zupę. Delikatnie mieszamy i gotujemy jeszcze około 10 minut.
Komentarze