Komosa ryżowa z warzywami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tak rzadko gotuję teraz coś nowego... A dziś, nie wspomnę po jakim czasie planowania, ugotowałam w końcu komosę ryżową. I oczywiście nie zawiodłam się. Jak zwykle - kilka prostych składników, złożyło się na pyszne danie :-)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150g komosy ryżowej
    100g chorizo
    1 puszka czerwonej fasoli
    1 mała puszka kukurydzy
    2 duże pomidory
    1 papryka czerwona
    pęczek szczypiorku
    sól himalajska
    świeżo mielony pieprz
    bazylia
    oregano
    wędzona ostra papryka
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Komosa ryżowa z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Komosę porządnie płuczemy i gotujemy.
    2. Fasolę odcedzamy i płuczemy, kukurydzę odcedzamy. Pomidory parzymy. Paprykę i szczypiorek drobno kroimy.
    3. Chorizo obieramy ze skórki i drobno kroimy. Wrzucamy na rozgrzany olej i chwilę podsmażamy.
    4. Dodajemy pokrojoną paprykę, mieszamy i podsmażamy przez ok 5 minut.
    5. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w ósemki.
    6. Dodajemy fasolę, kukurydzę i pomidory - doprawiamy przyprawami i dusimy aż pojawi się sok.
    7. Wsypujemy ugotowaną komosę - mieszamy i podsmażamy jeszcze około 5 minut.
    8. Na krótko przed końcem smażenia dodajemy pokrojony szczypiorek - mieszamy i podajemy.

Porady

Jeśli nie zjecie wszystkiego na raz, wymieszajcie z warzywami tylko część komosy, resztę przechowajcie oddzielnie i mieszajcie przy odgrzewaniu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować