Zupa z botwinki i młodych warzyw.

5 (145 ocen)

  • 40 min

Smaczna zupka z młodych warzyw,gotuje się ją bardzo szybko.

  • 40 min

Składniki:

  • pęczek botwinki
    pęczek marchewki
    pęczek pietruszki
    kilka młodych ziemniaków
    2 łyżki posiekanego koperku
    2 łyżki zielonego groszku
    sól,pieprz
    2 łyżki masła
    1 szklanka śmietany 12% lub 18%
    sok z cytryny
Wystaw ocenę:

5 (145 ocen)

Zobacz również:

Zupy Botwinka

Zupa z botwinki i młodych warzyw. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obrać,umyć i pokroić na mniejsze kawałki.Przesmażyć na maśle,zalać gorącą wodą i gotować do miękkości.
  • 2. Do miękkich warzyw dodać zielony groszek,koperek i śmietanę.Przyprawić do smaku solą ,pieprzem i sokiem z cytryny.

Porady

Z porcji wychodzi około litr zupy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Botwina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować