ZUPA Z BIAŁEJ RZODKWI

4.47 (187 ocen)

  • 30 min

Zupa jest pyszna i zdrowa. Przygotowuje się ją naprawdę szybko.

  • 30 min

Składniki:

  • • 1 litr bulionu drobiowego
    • 1 duża biała rzodkiew
    • 1 duża marchewka
    • 2 ziemniaki
    • ½ papryki czerwonej
    • 3 łyżki śmietany
    • sól, pieprz
    • Koperek
Wystaw ocenę:

4.47 (187 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z białej rzodkwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę, ziemniaki i rzodkiew obrać i opłukać. Marchewkę pokroić w plasterki, ziemniaki pokroić w kostkę a rzodkiew zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
  • 2. Pokrojone warzywa przełożyć do garnka, zalać bulionem i gotować ok. 15 minut, aż warzywa będą miękkie. Po tym czasie dodać startą rzodkiew i pokrojoną w paseczki paprykę, gotować jeszcze ok. 5 minut. Śmietanę rozmieszać z kilkoma łyżkami gorącej zupy a następnie wlać do garnka.
  • 3. Na koniec doprawić solą i pieprzem. Zupę rozlać na talerze i posypać posiekanym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować