Surówka z białej rzodkwi

4.5 (180 ocen)

  • 20 min

Pyszna

  • 20 min

Składniki:

  • 1 biała rzodkiew (średniej wielkości)
    1 łyżka śmietany
    1 łyżka majonezu
    1 garść świeżej trybuli
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z białej rzodkwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkiew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Oprószmy solą, odstawiamy na 10 min. Odciskamy z wody.

    W misce mieszamy rzodkiew z majonezem, śmietaną i posiekaną trybulą.

    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem, schładzamy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować