KOKTAJL BURACZANY

4.5 (179 ocen)

  • 35 min

Do przygotowania koktajlu można użyć gotowego zakwasu na barszcz. Taki koktajl bardzo często przygotowuję w lenie upalne dni.

  • 35 min

Składniki:

  • • 1 duży burak
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • 600 ml kefiru
    • Mielony biały pieprz, sól, listki kolendry, grubo mielony czarny pieprz
    • Plasterki cytryny do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Napoje

Koktajl buraczany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Burak obierz, pokrój na kawałki, włóż do sokowirówki. Wyciśnij sok ma go być 100 ml.
  • 2. Do soku z buraka dodaj sok cytrynowy. Wsyp sporą szczyptę soli oraz mielonego białego pieprzu. Wymieszaj.
  • 3. W większym naczyniu zmiksuj kefir z sokiem buraczanym. Dopraw do smaku grubo mielonym czarnym pieprzem. Jeśli trzeba jeszcze raz całość posól. Rozlej do szklaneczek.
  • 4. Gotowy koktajl wstaw do lodówki, aby się schłodził. Przed podaniem udekoruj plasterkami cytryny oraz posiekanymi listkami kolendry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować