ZUPA-KREM Z BIAŁEJ RZODKWI

4.5 (161 ocen)

  • 60 min

Bardzo lubię wszelkie nowości. Zupa z rzodkwi jest smaczna, a jej zrobienie nie zajmuje dużo czasu.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 KG BIAŁEJ RZODKWI,3 PORY(BIAŁE CZĘSCI),4 CEBULE,1 BUTELKA WINA BIAŁEGO(RIESLING)
    BULION DROBIOWY,SZKLANKA ŚMIETANY 30%
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa-krem z białej rzodkwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. RZODKIEW ZETRZEĆ NA GRUBEJ TARCE.CEBULĘ I PORA POKROIC W TALARKI.NA DNO GARNKA WŁOŻYĆ 2 ŁYŻKI MASŁA DODAĆ WSZYSTKIE
    WARZYWA I WLAĆ WINO.DUSIĆ OKOŁO GODZINĘ CO JAKIŚ CZAS MIESZAJĄC.POTEM WLAĆ 4 SZKL BULIONU PRZYPRAWIĆ SOLĄ,PIEPRZEM I ODROBINĄ CZOSNKU.DODAĆ ŚMIETANĘ I ZMIKSOWAĆ BLENDEREM.POSYPAĆ NATKĄ PIETRUSZKI.PODAWAĆ Z CHRUPKIM PIECZYWEM.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować