Zupa warzywna z łososiem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Propozycja na lekką, pożywną i bardzo smakowitą zupę warzywną z kawałkami łososia. Całość otula delikatna nuta cytrynowa oraz świeżość zielonego koperku. Serdecznie polecam :)

  • 40 min

Składniki:

  • - 1,2 litra bulionu warzywnego
    - 200 g filetu z łososia
    - 4 ziemniaki
    - 2 marchewki
    - 1 pietruszka
    - 1 cebula biała
    - 1/3 pora
    - 2 łyżki posiekanego koperku
    - 1 łyżka soku z cytryny
    - 3 łyżki śmietany
    - 1 łyżka masła

    DO SMAKU:
    - listek laurowy
    - 2 ziarenka ziela angielskiego
    - sos sojowy
    - sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa rybna

Zupa warzywna z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojoną cebulkę i por szklimy na maśle. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, a marchewki i pietruszkę w małe słupki. Wszystkie warzywa wrzucamy do gorącego się bulionu wraz z listkiem laurowym oraz zielem angielskim i gotujemy aż warzywa delikatnie zmiękną.
  • 2. Następnie do gotujących się warzyw dodajemy pokrojony na mniejsze kawałki filet z łososia oraz posiekany koperek i gotujemy przez 5 minut.
  • 3. Na koniec do zupy dodajemy 1 łyżkę soku z cytryny, zabielamy śmietaną i doprawiamy sosem sojowym, solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Zupę podajemy z plasterkami cytryny i świeżą zieleniną. Życzę smacznego! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.5 (166 ocen)

zupa z pora i łososia, ze świeżym koperkiem

To może cię zainteresować