Zupa potrawkowa

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zazwyczaj po niedzielnym rosole, poniedziałkowo następują dwa dania. Zupa pomidorowa lub potrawka z kurczaka. Tym razem z tego drugiego dania, postanowiliśmy zrobić zupę. A co!

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mięsa drobiowego z rosołu
    2 marchewki
    1 łyżeczka masła
    1 mała puszka groszku
    1,5 litra rosołu drobiowego
    3 łyżki ryżu
    3 łyżki śmietany
    1 łyżka mąki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Potrawka

Zupa potrawkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa potrawkowa 1. Ugotowane mięso z kurczaka ( u nas również żołądki drobiowe ) kroimy na kawałki.
    Marchew obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na maśle, zalewamy rosołem, gotujemy przez 15 min.
    Do rosołu wrzucamy mięso, groszek wraz z zalewą, ryż, gotujemy do jego miękkości. Zabielamy śmietaną wymieszaną z mąką i odrobiną gorącego rosołu. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować