REKLAMA

Zupa potrawkowa

wyświetlono: 126 | dodany do książki kucharskiej: 2 | polecenia: 0

Zupa potrawkowa to świetna alternatywa do klasycznej potrawki. Świetny sposób na wykorzystanie gotowanego mięsa na przykład z rosołu. Przepyszne i sycące danie jednogarnkowe które u nas cieszy się dużym powodzeniem. Najczęściej jest gotowana z tak zwanego rosołu z wczoraj :)

opublikowany: 03.04.2022
Udostępnij Pinterest
  • dla 3 osób
  • 45 min

Składniki:

  • około 300 -400 gramów gotowanego mięsa np. z rosołu u mnie drobiowe
    2 średniej wielkości marchewki
    1 szklanka zielonego groszku użyłam mrożonego ale może być z puszki
    około 1,5 litra rosołu
    50 gramów ryżu
    sól
    pieprz
    sok z połowy dużej cytryny
    5 łyżek słodkiej śmietanki
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojoną w kostkę marchewkę wrzucamy wraz z ryżem i groszkiem do rosołu. Całość doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu do momentu aż wszystko będzie miękkie. Mieszamy co jakiś czas.
    Ugotowane mięso oddzielamy od kości, kroimy na większe kawałki i dodajemy do zupy, całość doprawiamy do smaku solą pieprzem i sokiem z cytryny. Na koniec wlewamy śmietankę gotujemy jeszcze około 3-4 minuty na małym ogniu.
    Podajemy z natką pietruszki lub koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE