Zupa potrawkowa

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zostaje Wam czasami mięso drobiowe z rosołu lub pieczeni? Tak jak my, nie lubicie marnować jedzenia? Jeśli tak, to ta zupa na stałe zagości na waszych stołach.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g pieczonego kurczaka (może być gotowany)
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1 mały seler korzeniowy
    1 por (biała część)
    1 szklanka mrożonego groszku
    1/2 małego kalafiora
    1,2 litra bulionu drobiowego
    500 ml passaty pomidorowej
    5 łyżek ryżu
    1 łyżka suszonego lubczyku
    cukier
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Potrawka

Zupa potrawkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa potrawkowa 1. Mięso oddzielamy od kości.
    Jarzyny ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Por kroimy w piórka.
    Kalafior dzielimy na różyczki.
    Mięso, jarzyny, por, różyczki, groszek przekładamy do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy przez 15 min od momentu zawrzenia.
    Następnie dodajemy passatę pomidorową, lubczyk, ryż i gotujemy do jego miękkości. Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować