Zupa porowo - dyniowa

4.5 (187 ocen)

  • 30 min

Zupa,która weszła przebojem do mojego menu.Koniecznie powinna być podana z grzankami czosnkowymi,wtedy stanowi duet idealny.Przepis mam z internetu.

  • 30 min

Składniki:

  • 1bardzo duży por
    ok. 400 g miąższu z dyni
    1 ziemniak
    1-2 ząbki czosnku
    1/2 l gorącego bulionu
    sól
    pieprz
    masło lub oliwa do smażenia
    pęczek natki zielonej pietruszki

    grzanki
    masło
    czosnek
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa porowo - dyniowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Por poszatkować i podsmażyć na maśle lub oliwie.Dodać pokrojone w kostkę dynię i ziemniaka oraz rozgnieciony czosnek - ja dodałam pure z dyni z zamrażarki.Podsmażyć wszystko chwilę i dodać gorący bulion.
  • 2. Gotować,aż warzywa będą miękkie.
  • 3. Doprawić i zmiksować.
  • 4. Dodać pokrojoną natkę zielonej pietruszki.
  • 5. Podawać z grzankami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Dynia Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować