Pasztet z pistacjami

0 (0 ocen)

Jeden z moich ulubionych.

Składniki:

  • 1 kg karkówki
    20 dkg wątróbki kurzej
    2 jajka
    2 płaskie łyżeczki soli
    20 dkg orzeszków pistacjowych
    2 łyżki koniaku lub winiaku
    liście laurowe
    pieprz
    tymianek

Pasztet z pistacjami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zmielić,dodać szczypiorek,zmielone wątróbki,jajka,sól,pieprz,tymianek,orzeszki pistacjowe i alkohol.Masę dobrze

    wymieszać i wyłożyć do przygotowanych foremek-u mnie aluminiowe.N wierzch przyłożyć listki laurowe i lekko wcisnąć.Napełnione foremki wstawić do większej formy wypełnionej wodą.Piec 220 C około 1 1/2 godziny.

Komentarze

Podobne przepisy