Zapiekanka z chlebka

0 (0 ocen)

Znakomity jako danie kolacyjne

Składniki:

  • 1 chlebek
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka koperku
    szczypta pieprzu
    2 łyżki oliwy z oliwek
    80 g żółtego sera

Zapiekanka z chlebka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zapiekany chlebek 1. Chlebek ponacinać wzdłuż i wszerz w odstępach 1,5 cm tak,aby go nie rozciąć do końca.W miseczce wymieszać oliwę z przeciśniętym czosnkiem,koperkiem i pieprzem i przy pomocy łyżeczki lub pędzelka wysmarować nacięcia chlebka.Następnie w nacięcia powkładać pocięty żółty ser.Chlebek zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku około 10 minut 190 C,po czym folię otworzyć i piec kolejne 5 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy