Zupa pomidorowa z ryżem

4.6 (5 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Dziś na obiad aromatyczna, prosta do przygotowania zupa z pomidorową z dodatkiem ryżu, daj się skusić.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 duża cebula
    • 50 g selera
    • 20 g masła
    • 800 g wody
    • 1 kostka rosołowa
    • 100 g ryżu
    • 250 g przecieru pomidorowego
    • 1 łyżeczka soli
    • ½ łyżeczki pieprzu
    • 1 łyżeczka cukru
    • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
Wystaw ocenę:

4.6 (5 ocen)

Zobacz również:

Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa 1. Cebulę, selera obieram i blenduję blenderem. Następnie rozpuszczam masło w garnku, dodaję warzywa i podsmażam. Podlewam wodą, dodaję kostkę rosołową, wsypuję ryż i gotuję około 10 minut.
    Następnie dodaję przecier pomidorowy, doprawiam solą, pieprzem, cukrem oraz wsypuję zioła. Chwilkę gotuję i podaję
  • zupa 2. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Przecier pomidorowy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować