Jeśli został Wam rosół z poprzedniego obiadu polecam taką pyszną i lekką zupę. Robi się ją błyskawicznie co jest dodatkowym plusem dla osób zabieganych.
Składniki:
1 l rosołu + marchewka i korzeń pietruszki z gotowania
puszka pomidorów krojonych
2 torebki ryżu brązowego pełnoziarnistego
sól i pieprz do smaku
Zupa pomidorowa z brązowym ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rosół i pomidory zmiksować. (Możecie zrobić to niedokładnie i zostawić cząstki pomidorów albo zmiksować rosół z wszystkimi warzywami na krem.) Dodać pokrojoną marchewkę i pietruszkę. Całość podgrzewać na małym ogniu do momentu zawrzenia. W razie potrzeby przyprawić do smaku.
Ryż zagotować w osobnym garnku wg przepisu na opakowaniu.
Zupę podawać z ryżem i ewentualnie kleksem śmietany jeśli lubicie.
Komentarze