REKLAMA

Zupa pomidorowa z brązowym ryżem

wyświetlono: 2090 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 1

Jeśli został Wam rosół z poprzedniego obiadu polecam taką pyszną i lekką zupę. Robi się ją błyskawicznie co jest dodatkowym plusem dla osób zabieganych.

opublikowany: 28.03.2016
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • 1 l rosołu + marchewka i korzeń pietruszki z gotowania
    puszka pomidorów krojonych
    2 torebki ryżu brązowego pełnoziarnistego
    sól i pieprz do smaku

    koperek do posypania
Ocena:

(średnia 4.5 z 196 głosów)

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Rosół i pomidory zmiksować. (Możecie zrobić to niedokładnie i zostawić cząstki pomidorów albo zmiksować rosół z wszystkimi warzywami na krem.) Dodać pokrojoną marchewkę i pietruszkę. Całość podgrzewać na małym ogniu do momentu zawrzenia. W razie potrzeby przyprawić do smaku.
    Ryż zagotować w osobnym garnku wg przepisu na opakowaniu.
    Zupę podawać z ryżem i ewentualnie kleksem śmietany jeśli lubicie.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Zupa pomidorowa z brązowym ryżem Dodane przez: kuchenny świat


Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: rzelkazag Joanna Tokarz

Zupa pomidorowa z ryżem

W moim domu pomidorową lubi każdy. Postanowiłam ją więc troszkę zmodyfikować

kategoria: Zupy opublikowany: 16.11.2015 | wyświetlono: 2433 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: natalia2004 natalia2004

zupa pomidorowa z ryżem (tradycyjna)

Najlepsza zupa pomidorowa wg przepisu mojej Mamy:)

kategoria: Zupy zupa pomidorowa opublikowany: 04.06.2014 | wyświetlono: 37420 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE