Zupa pomidorowa z brązowym ryżem

4.5 (196 ocen)

Jeśli został Wam rosół z poprzedniego obiadu polecam taką pyszną i lekką zupę. Robi się ją błyskawicznie co jest dodatkowym plusem dla osób zabieganych.

Składniki:

  • 1 l rosołu + marchewka i korzeń pietruszki z gotowania
    puszka pomidorów krojonych
    2 torebki ryżu brązowego pełnoziarnistego
    sól i pieprz do smaku

    koperek do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół

Zupa pomidorowa z brązowym ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rosół i pomidory zmiksować. (Możecie zrobić to niedokładnie i zostawić cząstki pomidorów albo zmiksować rosół z wszystkimi warzywami na krem.) Dodać pokrojoną marchewkę i pietruszkę. Całość podgrzewać na małym ogniu do momentu zawrzenia. W razie potrzeby przyprawić do smaku.
    Ryż zagotować w osobnym garnku wg przepisu na opakowaniu.
    Zupę podawać z ryżem i ewentualnie kleksem śmietany jeśli lubicie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Ryż

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować