Zupa marchwianka z ziemniakami i ryżem oraz dodatkiem soku ogórkowego

3 (2 ocen)

  • 4 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dziś mam dla was przepis na zupę z czasów mojego dzieciństwa i bardzo chętnie podzielę się moim przepisem

  • 4 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 sztuki podudzia z kurczaka 450 g,
    3 średnie marchewki,
    1 - 1,5 łyżki przyprawy uniwersalnej,
    1 liść laurowy duży,
    5 ziarenek ziela angielskiego,
    1,5 łyżki suszonej włoszczyzny,
    6 średnich ziemniaków,
    3 łyżki ryżu,
    0,5 szklanki soku z ogórków kiszonych,
    0,5 łyżki kopru suszonego,
    0,5 łyżki natki pietruszki suszonej
Wystaw ocenę:

3 (2 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa marchwianka z ziemniakami i ryżem oraz dodatkiem soku ogórkowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa 1. Do garnka wlać półtora litra wody, dodać opłukane podudzia, zagotować a następnie gotując na wolnym ogniu dodać suszoną włoszczyznę, ziela angielskie, liść laurowy oraz łyżkę przyprawy uniwersalnej gotować na wolnym ogniu do pół miękkości mięsa. Po tym czasie dodać ziemniaki, ryż oraz marchew startą na tarce jarzynowej i gotować do ich miękkości
  • zupa 2. Jak już ziemniaki i ryż są miękkie wtedy wlać sok z ogórków kiszonych aby zmienić smak słodkawej zupy, doprawić do smaku przyprawą uniwersalną chwilę pogotować a na koniec wsypać suszoną lub świeżą natkę pietruszki i kopru, zagotować i zdjąć z ognia
  • zupa 3. Ugotowaną zupę podałam z kawałkami mięsa z podudzi drobiowych
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować