Zupa marchewkowa z mleczkiem kokosowym

4.5 (147 ocen)

Zupa marchewkowa to bardzo smaczna i zdrowa zupka. Wystarczy dodać mleczka kokosowego a nabiera całkiem nowego pysznego smaku.

Składniki:

  • 1/2 kg marchewki
    1 cebula
    3 szkl bulionu
    200 ml mleczka kokosowego
    1 łyżeczka imbiru
    sok z 1/2 pomarańczy
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa marchewkowa z mleczkiem kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Marchewkę obrać, umyć, pokroić w plasterki i dodać do cebuli. Całość smażyć ok. 5 min. Do gorącego bulionu przełożyć podsmażoną marchewkę z cebulą i całość gotować, aż marchewka będzie miękka. Całość zmiksować blenderem i ponownie postawić na mały ogień. Następnie dodać mleczko kokosowe, sok z połówki pomarańczy, imbir oraz doprawić do smaku pieprzem i solą.
    Gotową zupkę podawać posypaną posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować