Marchewkowa zupa-krem z mleczkiem kokosowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

Uwielbiam różne zupy kremy,są bardzo zdrowe i pożywne.Pierwszy raz do zupy dodałam mleczko kokosowe i to okazał się bardzo dobry pomysł.Lekko słodką zupę przełamałam przyprawami.Wyszło bardzo pysznie.

  • 60 min

Składniki:

  • 50 dag marchewki
    1 pietruszka
    4 szklanki gorącego bulionu warzywnego
    1 łyżka masła do smażenia
    sól do smaku
    biały pieprz mielony do smaku
    gałka muszkatołowa mielona według uznania
    zioła prowansalskie według uznania
    1 puszka mleczka kokosowego

    dodatkowo:
    ziarna słonecznika
    chleb na grzanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Krem

Marchewkowa zupa-krem z mleczkiem kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki i pietruszkę obieramy,myjemy i dokładnie osuszamy.
  • 2. W garnku roztapiamy masło,wrzucamy warzywa i chwilę przesmażamy cały czas mieszając,następnie wlewamy gorący bulion i gotujemy do miękkości.
  • 3. Gdy warzywa będą miękkie zupę miksujemy blenderem na gładki krem.
  • 4. Do zupy dodajemy mleczko kokosowe ( białą część,bez wody ),następnie przyprawiamy do smaku solą,pieprzem,ziołami prowansalskimi i gałką muszkatołową.Zagotowujemy i podajemy z dowolnymi dodatkami.
  • 5. Chleb kroimy w kosteczkę i razem z ziarnami słonecznika prażymy na suchej i gorącej patelni.Podajemy do zupy.

Porady

Jeżeli zupa będzie zbyt gęsta,możemy dolać jeszcze bulionu lub gorącej wody.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Warzywa Mleko kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować