Zupa malinowo-jeżynowa

0 (0 ocen)

Zupa owocowa świetnie sprawdza się w upały i doskonale chłodzi. Można podawać ją jako deser. Ja lubię ją zimną, schłodzoną dodatkowo w lodówce.

Składniki:

  • Składniki na 2 porcje:
    - 0,5 l owoców,
    - ½ szklanki wody,
    - 2-3 łyżki śmietany,
    - 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
    - Cukier do smaku,
    - 1 naleśnik
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Desery Naleśniki

Zupa malinowo-jeżynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce przekładamy do garnka, zalewamy połową wody i razem gotujemy około 10 minut. Po tym czasie miksujemy. Dalej ogrzewając zabielamy naszą zupę, słodzimy do smaku i zagęszczamy mąką rozrobiona w pozostałej ilości wody.
    Gotową zupę rozlewamy do salaterek i pozostawiamy do ostygnięcia. Podajemy z pokrojonym naleśnikiem.

Porady

Do zupy można wkomponować dowolne owoce (truskawki, porzeczki, borówki). ,

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jeżyny Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować