Nalewka jeżynowa

  • wyświetlono: 1920 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Pyszna domowa nalewka z jeżyn.

portret
  • 28 porcje
  • 60min

Składniki

650 g jeżyn
500 ml wódki 40%
1 szklanka cukru
150 ml spirytusu 95%

Sposób przygotowania przepisu:

Nalewka jeżynowa

  • 1. Jeżyny przebieramy, płuczemy i osączamy. Wsypujemy do słoja i zalewamy wódką. Odstawiamy w ciemne miejsce na 6 tygodni.
  • 2. Zlewamy wódkę, a owoce zasypujemy cukrem, odstawiamy na 3-4 tygodnie.
  • 3. Zlewamy wytworzony sok i łączymy z wódką i spirytusem. Odstawiamy na co najmniej 6 tygodni.

Porady

Z podanej ilości składników otrzymamy ok. 1 litr nalewki o mocy ok.34%.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe_przysmakijeżynydomowa nalewkadomowy truneknalewka z jeżynprzetwory_z_ fiskars
 

Komentarze

Podobne przepisy

Nalewka Ice

Dodane przez: Anitka0804

Nalewka Ice

Nalewka Ice ma bardzo intensywny...

nalewka malinowa

Dodane przez: Konto nieaktywne

Nalewka malinowa

Nalewka ta ma piękny kolor i smak...

Nalewka miętowa, miętówka

Dodane przez: AnetaJ

Nalewka miętowa, miętówka

Nalewka jest orzeźwiająca, ma wspaniały...

Nalewka gruszkowa

Dodane przez: Goszka

Nalewka gruszkowa

Nalewka gruszkowa wymaga wiele...

NALEWKA WIŚNIOWA

Dodane przez: suzana

NALEWKA WIŚNIOWA

Domowa nalewka wiśniowa -najprostsza...

Nalewka mandarynkowa

Dodane przez: AnetaJ

Nalewka mandarynkowa

Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie...