ZUPA KREM Z ZIELONEGO GROSZKU NA WYWARZE Z SZYNKI

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Gdy po świetach zostają nam wedliny możemy je wykorzystać na przykład do przygotowania takiej zupy. Zupa z zielonego groszku to sycące danie dla całej rodziny.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 40 dag zielonego groszku
    ok. 25 dag szynki w kawałku
    1 cebula
    1 biała część pora
    1 marchewka
    1 zielona część selera
    1 ziemniak
    sól, pieprz do smaku
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem

Zupa krem z zielonego groszku na wywarze z szynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i pora pokroić na drobno i lekko zeszkli c na oleju. Szynkę zalać wodą i gotować na wolnym ogniu przez ok. 45 minut, Szynkę wyciagnąć z wywaru, dodać wypłukany groszek, pokrojoną w talarki marchewkę i selera, gotować aż warzywa będą miękkie. Pod koniec dodać ziemniaka pokrojonego w kostkę oraz cebulę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę zblendować, można podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Do zupy możemy również dodać pokrojoną w drobną kostkę szynkę. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować