Zupa krem z młodej kapusty

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Łatwy

800 Młoda kapusta smakuje nam w każdej postaci. Postanowiłam zmienić nieco tradycyjne przepisy i przygotować z młodej kapusty zupę krem. Wyszło pysznie.

  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 główka młodej kapusty
    500ml bulionu warzywnego lub drobiowego
    1 cebula
    1 pęczek koperku
    Oliwa
    Sól, pieprz
    Pestki słonecznika – opcjonalnie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Krem

Zupa krem z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w pióra. Kapustę poszatkować – może być grubo.
    W garnku rozgrzać oliwę i zeszklić na niej cebulę, dodać kapustę i całość zalać bulionem. Bulion powinien przykryć kapustę, jeśli jest go mało, można dolać odrobinę wody. Całość zagotować i gotować na wolnym ogniu, pod przykrycie, do momentu aż kapusta będzie miękka. Dodać posiekanego koperku, po czym zupę zmiksować blenderem. Na koniec doprawić do smaku. Jeśli zupa będzie za gęsta, można dolać trochę bulionu. Zupę można podać z uprażonymi pestkami słonecznika.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Młoda kapusta Słonecznik

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Gotowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować