Zupa krem z kopru włoskiego

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Subtelny, anyżowy krem, powinien zadowolić amatorów zup podawanych właśnie w ten sposób. Tak, nie jest to coś, czym można się "zapchać", bo w jedzeniu nie tylko o to chodzi. Jest to doskonały starter do dania głównego. Idealnie sprawdzi się też na kolację. Kto jeszcze nie próbował takiej wersji, serdecznie zapraszam do wykonania. Gwarancja smaku.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g kopru włoskiego
    200 g cukinii
    1 cebula
    1 pęczek łodyg natki pietruszki
    1 pęczek łodyg koperku
    1 łyżka masła
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupa krem

Zupa krem z kopru włoskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa krem z kopru włoskiego 1. Warzywa drobno kroimy, podsmażamy na rozgrzanym maśle, zalewamy wrzątkiem (1,5 litra), gotujemy przez kwadrans. Lekko studzimy, blendujemy na gładko, przecieramy przez drobne sito.
    Zupę ponownie zagotowujemy, doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z grzankami i zieleniną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fenkuł (koper włoski)

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować