Zupa krem z kopru włoskiego

0 (0 ocen)

  • 40 min

Mocno aromatyczna zupa krem na bazie białych warzyw, w tym kopru włoskiego. Lekki krem można zagęścić podając gotowany ryż jako dodatek.

  • 40 min

Składniki:

  • • 1 koper włoski
    • 2 pietruszki
    • 1 seler
    • 4 ziemniaki
    • 1 cebula
    • pęczek koperku
    • sól, pieprz do smaku
    • 4 łyżki oliwy
    • 1/2 szklanki śmietanki do zup
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

Zupa krem z kopru włoskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
    • Seler i pietruszkę obrać i pokroić w talarki, ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, bulwę kopru włoskiego też pokroić w kostkę.
    • Rozgrzać 5 łyżek oleju, wrzucić cebulę, podsmażyć, dodać pietruszkę, seler i koper włoski. Podsmażyć ok. 1 minuty.
    • Wlać ok. 1 litra gorącej wody, dodać sól, pieprz i gotować ok. 10 minut.
    • Do zupy wrzucić ziemniaki i gotować do miękkości warzyw. Pod koniec wsypać koperek.
    • Zupę zmiksować na gładki krem.
    • Dolać śmietankę, doprawić solą i pieprzem.
    • Rozlać na talerze i udekorować koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować