Zupa krem z kopru włoskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.• Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
• Seler i pietruszkę obrać i pokroić w talarki, ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, bulwę kopru włoskiego też pokroić w kostkę.
• Rozgrzać 5 łyżek oleju, wrzucić cebulę, podsmażyć, dodać pietruszkę, seler i koper włoski. Podsmażyć ok. 1 minuty.
• Wlać ok. 1 litra gorącej wody, dodać sól, pieprz i gotować ok. 10 minut.
• Do zupy wrzucić ziemniaki i gotować do miękkości warzyw. Pod koniec wsypać koperek.
• Zupę zmiksować na gładki krem.
• Dolać śmietankę, doprawić solą i pieprzem.
• Rozlać na talerze i udekorować koperkiem.
Komentarze