Zupa krem "jabłko, gruszka i pietruszka" z chrupkami makaronowymi

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Aksamitna konsystencja zupy doskonale komponuje się z ciekawym smakiem i intensywnym aromatem, a jabłko, gruszka i pietruszka kojarzą się z późnym latem i beztroskimi domowymi chwilami.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg korzenia pietruszki
    2 dojrzałe gruszki
    2 dojrzałe jabłka
    1 litr bulionu warzywnego
    1 szklanka mleka
    1 łyżka masła
    1 łyżka soku z cytryny
    0,5 łyżeczki cynamonu
    1 łyżka oleju
    szczypta pieprzu
    szczypta soli morskiej
    makaron Lubella jajeczna 5 jaj
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Dania z makaronem

Zupa krem "jabłko, gruszka i pietruszka" z chrupkami makaronowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pietruszkę obrać, pokroić i podsmażyć na maśle około 5 minut. Następnie dodać pokrojone gruszki i jabłka oraz cynamon. Dusić przez kolejne 5 minut, kilka razy mieszając.
  • 2. Całość zalać bulionem i gotować do miękkości składników. Następnie dodać mleko, pieprz i ponownie zagotować.
  • 3. Po zagotowaniu zupę zmiksować na gładki krem oraz doprawić sokiem z cytryny. Podawać z chrupkami makaronowymi (wiązki makaronu ugotowanego al dente usmażone na oleju, oprószone solą morską).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować