Aksamitna konsystencja zupy doskonale komponuje się z ciekawym smakiem i intensywnym aromatem, a jabłko, gruszka i pietruszka kojarzą się z późnym latem i beztroskimi domowymi chwilami.
Zupa krem "jabłko, gruszka i pietruszka" z chrupkami makaronowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pietruszkę obrać, pokroić i podsmażyć na maśle około 5 minut. Następnie dodać pokrojone gruszki i jabłka oraz cynamon. Dusić przez kolejne 5 minut, kilka razy mieszając.
2.Całość zalać bulionem i gotować do miękkości składników. Następnie dodać mleko, pieprz i ponownie zagotować.
3.Po zagotowaniu zupę zmiksować na gładki krem oraz doprawić sokiem z cytryny. Podawać z chrupkami makaronowymi (wiązki makaronu ugotowanego al dente usmażone na oleju, oprószone solą morską).
Komentarze