Krem gruszka z fenkułem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszna kremowa zupa z gruszką i fenkułem. Pewnie zastanawiacie się jak smakuje. Dla mnie zupa jest numerem jeden w kremowych zupach. Podałam ją z plastrami gruszki przesmażonymi z serem camembert. Koper włoski ma niepowtarzalny aromat lekko anyżkowy. Z gruszką stanowi świetny duet.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 gruszki
    1 por biała cześć kawałek
    1 kawałek korzenia selera
    1 pietruszka korzeń
    1 fenkuł
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    olej rzepakowy
    750 ml bulionu warzywnego
    60 g sera camembert
    sól, pieprz
    papryka chili płatki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Ser

Krem gruszka z fenkułem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W głębokiej patelni na oleju przesmażam cebule i czosnek pokrojony. Seler, pietruszkę kroję na kawałki, fenkuł też, por w krążki. Do cebuli dodaje por, fenkuł i chwilę przesmażam, na końcu dodaję seler, pietruszkę, i trzy obrane gruszki pokrojone. Zalewam bulionem i gotuję na wolnym ogniu około 20 minut. Na końcu dodaję sól, pieprz, papryczkę chili i miksuję blenderem. Jedną gruszkę kroję na cienkie plastry i przesmażam na oleju na patelni, układam na nich kawałki camemberta. Zupę podaje z gruszką, zielonym fenkułem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować