Zupa jarzynowa z chorizo , jarmużem i pęczakiem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Chorizo to hiszpańska kiełbasa ,dziś zagościła u mnie w kuchni, połączyłam ją z polską zupą jarzynową i wyszedł smaczny duet .Taka jesienna zupka.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • włoszczyzna 1 pęczek
    podudzie 1 duża sztuka
    pęczak 1/2 szklanki
    sól i pieprz do smaku
    listek laurowy ,ziele angielskie
    kiełbasa chorizo plastry około 10
    marchew pokrojona w kostkę 1 szklanka
    jarmuż siekany
    siekana natka pietruszki
    papryka słodka mielona
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa jarzynowa

Zupa jarzynowa z chorizo , jarmużem i pęczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do dużego garnka wkładam umytą włoszczyznę i i podudzie ,dodaję listek i ziele angielskie i gotuję wywar ,po około 50 do godziny wywar jest gotowy ,odcedzam następnie dodaję marchewkę i pęczak , gotuję do miękkości( 15 minut) wrzucam posiekany jarmuż , oraz obrane podudzie doprawiam solą , pieprzem , na koniec posypuję natką pietruszki.
  • 2. Plastry chorizo podsmażam na patelni na rumiano,
  • 3. Zupę wlewam do miseczki, dekoruje plasterkami chorizo ,posypuję słodką papryką .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chorizo Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować