Zupa jarzynowa na jogurcie

5 (164 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 35 min

Gdy chcę, aby zupa była bardziej sycąca, dodaję do niej pokrojone w paski naleśniki.

  • 35 min

Składniki:

  • 2 marchewki
    pietruszka
    1/2 selera
    biała część pora
    20 dag żółtej fasolki szparagowej
    kilka różyczek kalafiora
    łyżka oliwy
    1 szkl. jogurtu naturalnego
    2 łyżki śmietany
    2 łyżki mleka
    łyżeczka mąki
    sól, pieprz, majeranek
    słodka i ostra mielona papryka
    1/2 łyżeczki vegety
    5 dag żółtego sera
    kilka gałązek natki pietruszki
Wystaw ocenę:

5 (164 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa jarzynowa na jogurcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa jarzynowa na jogurcie 1. Warzywa myjemy. Marchewki, pietruszkę i selera obieramy i kroimy
    w słupki. Z fasolki odcinamy końce i kroimy w 3-cm kawałki. Pora kroimy w krążki i smażymy na oliwie.
  • 2. Fasolkę gotujemy 10 minut w 6 szkl. wody. Dodajemy pora i pozostałe warzywa. Lekko solimy. Gotujemy 15 minut.
  • 3. Mąkę miksujemy z mlekiem, jogurtem i śmietaną. Wlewamy do zupy, mieszamy. Doprawiamy do smaku. Posypujemy startym serem i dekorujemy
    natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt Warzywa

Notka redakcyjna

PP_09-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować