Zupa gulaszowa z łazankami

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Taka zupa zawsze jest pyszna i pożywna. Łazanki są dobrym dodatkiem.

  • 45 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g makaronu łazanki ( lub inny ulubiony )

    2 łyżki smalcu ze skwarkami (mój własnej roboty)
    duża cebula
    2 ząbki czosnku
    500 g mięsa na gulasz ( u mnie z indyka, ale może być np.wieprzowe)
    marchewka
    mała pietruszka
    kawałek selera
    duża papryka zielona
    duża papryka czerwona
    5 pomidorów malinowych
    3 kiszone ogórki
    łyżka pikantnego ketchupu
    łyżka ziół prowansalskich
    łyżeczka mielonej słodkiej papryki czerwonej wędzonej
    pieprz czarny świeżo mielony
    pół łyżeczki cukru
    sól do smaku
    pęczek szczypioru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zupa gulaszowa z łazankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron łazanki ugotować wg. przepisu na opakowaniu. Pozostawić na sicie.

    W garnku rozgrzać smalec. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek w kostkę. Smażyć na wolnym ogniu. Dodać pokrojone mięso i w dalszym ciągu dusić, mieszać. Jak mięso straci surowość dodać starte na tarce, na grubych oczkach marchewkę, pietruszkę i selera. Mieszać i dusić. Dodać pozbawiona gniazd nasiennych i pokrojone w kostkę papryki, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory. Dodać 1-1,5 litra gorącej, przegotowanej wody. Gotować na wolnym ogniu ok 20 min.
    Dodać pokrojone w kostkę kiszone ogórki, ketchup pikantny oraz zioła prowansalskie, paprykę mieloną, pieprz czarny świeżo mielony, cukier, sól do smaku i gotować jeszcze ok.10 min.
    Przed podaniem dodać do zupy makaron.
    Podać zupę z pokrojonym grubym szczypiorem.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować