Zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Mięso pokroić w kostę i obotczyć w przyprawie do gulaszu, podsmażyć na patelni, w dużym garnku zagotować wodę z przyprawą do gulaszu, do gotującej wody wrzućić przesmażone mięso.
2. Kiełbasę pokroić w kostę i razem z celubą (ja kroję w piórka) przesmażyć na tej samej patelni co mięso, dodać do zupy.
3. Pozostałe warzywa pokroić w kostkę i dodać do zupy.
4. Zagotować zupę, dodać pieprz, sól, paprykę mieloną, przecier paprykowy i gotować jeszcze ok 15 minut.
5. W misce rozrobić przeciery pomidorowe z 3 łyżkami jogurtu, dodać bulion z zupy i zaprawić zupę, gotować ok 10 minut.
Porady
Zupa wybornie samkuje z chlebkiem, doskonale zaspokaja głód, w sam raz na obiad
Komentarze