zupa gulaszowa

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min

zupa gulaszowa, sycąca i rozgrzewająca, ostra;)z tego co było w lodówce wymyśliłam swoją zupę, teraz to wyjątowe danie wśród rodziny i znajomych

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • 60 dag mięsa z łopatki, 60 dag kiełbasy, 40 dah pieczarek, 2 duże cebule, 3 marchewki, papryka czerowna, papryka żółta, 2x przecier pomidorowy, jogurt grecki, przyprawa do gulaszu, papryka ostra mielona, pieprz, sól, przecier paprykowy ostry- 1 łyżka (przepis własny)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mięso pokroić w kostę i obotczyć w przyprawie do gulaszu, podsmażyć na patelni, w dużym garnku zagotować wodę z przyprawą do gulaszu, do gotującej wody wrzućić przesmażone mięso.
    2. Kiełbasę pokroić w kostę i razem z celubą (ja kroję w piórka) przesmażyć na tej samej patelni co mięso, dodać do zupy.
    3. Pozostałe warzywa pokroić w kostkę i dodać do zupy.
    4. Zagotować zupę, dodać pieprz, sól, paprykę mieloną, przecier paprykowy i gotować jeszcze ok 15 minut.
    5. W misce rozrobić przeciery pomidorowe z 3 łyżkami jogurtu, dodać bulion z zupy i zaprawić zupę, gotować ok 10 minut.

Porady

Zupa wybornie samkuje z chlebkiem, doskonale zaspokaja głód, w sam raz na obiad

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować