ZUPA GULASZOWA

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Rozgrzewająca i sycąca zupa na każdą niepogodę:))Smaczne danie jednogarnkowe które zadowolić może całą rodzinę:)

  • 2 godz.

Składniki:

  • ok. 70 dag mięsa wołowego
    25 dag pieczarek
    1 marchewka
    1 pietruszka
    2 papryki czerwone
    1-2 cebule
    2 ząbki czosnku
    1 puszka pomidorów + sos pomidorowy
    1 łyżka przecieru pomidorowego
    kawałek selera
    4-5 ziemniaków
    2-3 liście laurowe
    3-4 ziela angielskiego
    1/2 łyżeczki kminku
    słodka papryka w proszku
    kilka ziarenek pieprzu
    sól
    tłuszcz do smażenia
    2-3 łyżki mąki
    2 łyzki masła




Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę natrzeć mięso, oprószyć mięso papryką w proszku i pieprzem. Obsmażyc na tłuszczu. Przełożyć do garnka podlać woda i dusić na wolnym pgniu,dodać ziele angielskie, liście laurowe, kminek i ziarenka pieprzu.
  • 2. Cebulę obrać pokroić na drobno zeszklić na tłuszczu, dodać obrane i pokrojone w talarki pieczarki, razem poddusić, dodać do zupy.
  • 3. Marchew, pietruszkę i selera obrać i pokroić na mniejsze części dodać do zupy.Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w słupki, dodać do zupy.
  • 4. Pod koniec gotowania dodac zimniaki obrane i pokrojone w kostkę oraz pomidory pokrojone, sos z pomidorów i koncentrat pomidorowy.
  • 5. Z mąki i masła zrobić zasmażkę, dodać do zupy.
  • 6. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i paryką w proszku.Podawać z pieczywem.Smacznego

Porady

Możemy również użyć świerzych pomidorów, należy jednak przed dodaniem do zupy pomidory sparzyc i obrać skórkę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować