Zupa grzybowa

  • wyświetlono: 149 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 1

Niezwykle aromatyczna zupa ze świeżych grzybów, głównie prawdziwków, zabielona śmietanką.

IMAG5432
  • 15 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

- szynka wieprzowa
- bulion
- świeże grzyby gł. prawdziwki
- ziemniaki
- marchew
- pietruszka
- śmietanka 30%
Przyprawy:
- liść laurowy
- ziele angielskie
- pieprz czarny
- sól

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa grzybowa

  • 1. Szynkę pokroić w kosteczkę, przyprawić pieprzem i wrzucić na rozgrzany garnek. Podsmażyć i zalać bulionem. Gotować do momentu aż mięsko zrobi się miękkie i dodać pokrojone w dużą kostkę ziemniaki, marchew i w mniejsze pietruszkę. W międzyczasie podsmażyć grzybki, jak odparuje z nich woda, dodać masełko i cebule pokrojoną w piórka. Jak warzywa zmiękną dodać grzybki i jeszcze jakieś 10minut gotować razem. Na zakończenie zabielić śmietanką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zupagrzybyzupa grzybowa

Komentarze

Podobne przepisy

Zupa grzybowa

Dodane przez: Paulina16621

Zupa grzybowa

Zupa która co roku gości na naszym...

zupa grzybowa.

Dodane przez: katarzynka455

Zupa grzybowa

Zupa grzybowa bez zagęszczania...

zupa grzybowa

Dodane przez: paolineczka

Zupa grzybowa

To wyjątkowa zupa o niepowtarzalnym...

Zupa

Dodane przez: JulkaTomeczek

Zupa grzybowa

Nie ma to jak pyszna, aromatyczna...

image-27rruh0

Dodane przez: k_marysia

Szybka zupa grzybowa

Łatwa w wykonaniu i bardzo aromatyczna...

Grzybowa

Dodane przez: MagdalenaS

Zupa grzybowa

Klasyczna zupa- moja ulubiona,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE