Zupa gołąbkowa

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Przyznam Wam się dzisiaj do czegoś. A mianowicie... nigdy w życiu nie robiłam sama prawdziwych gołąbków tak od samego początku do końca. Zawsze wydawało mi się to bardzo praco i czasochłonne. Ale dziś wpadłam na super alternatywę dla takich gołąbków. Zobaczcie poniżej.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/4 główki średniej kapusty włoskiej
    25 dag mięsa mielonego (u mnie wieprzowe, ale śmiało można dodać każde inne)
    2 l wywaru warzywnego
    60 g ryżu
    duża cebula
    3 ząbki czosnku
    1,5 szklanki przecieru pomidorowego
    olej
    odrobina ostrej papryki
    pieprz, sól
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Gołąbki

Zupa gołąbkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zaczynamy od rozgrzania oleju w rondlu, kroimy cebulkę w drobną kostkę i wrzucamy na rozgrzany olej. Do już zeszklonej cenuli możemy wrzucić mięso mielone, dodajemy ostrą paprykę (uwaga na ilość!!), sól oraz pieprz a następnie dokładnie mieszamy. Dodajemy pokrojony w drobną kostkę (lub przeciśnięty przez praskę) czosnek. Dusimy ok. 10 min. Teraz do garnka możemy wlać wywar, następnie poszatkowaną kapustę oraz przelany zimną wodą ryż. Gotujemy ok 20 min (sprawdzając czy kapusta jest już miękka). Doprawiamy solą i pieprzem. Wsypujemy posiekaną drobno pietruszkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować