Zupa fasolowa z makaronem z cukinii

5 (1 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Bardzo szybka w przygotowaniu zupa, pełna fasolki, kiełbaski, otoczona sosem pomidorowym, podana z makaronem z cukinii. Z talerzy znika w locie i o to chodzi:)

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka białej fasoli-400g.
    1 laska kiełbasy podwawelskiej-ok. 200 g.
    1 słoik passaty pomidorowej (przecieru)-700 g.
    2 szklanki bulionu warzywnego
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki masła
    2 listki laurowe
    sól i pieprz do smaku
    2 szczypty cukru
    Dodatkowo:
    1 cukinia mała-bez dużych ziaren
    2 łyżki masła
    3 łyżki posiekanej natki pietruszki
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa fasolowa z makaronem z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa fasolowa z makaronem z cukinii 1. Na maśle szklę pokrojoną w kostkę cebulę, dodaję pokrojoną w pół plasterki kiełbasę, podsmażam, dodaje listki laurowe, czosnek przeciśnięty przez praskę, podlewam bulionem, gotuję ok. 10 minut. Do całości dodaję odcedzoną fasolkę, przecier pomidorowy, gotuję pięć minut, doprawiam solą , pieprzem i cukrem, doprowadzam do zagotowania, zestawiam z palnika. Cukinię obieraczką do warzyw kroję w plastry, plastry kroję w paseczki, otrzymany makaron podsmażam na masełku- ok. 3-4 minutki, tak do chrupkości, podaję z zupą w towarzystwie posiekanej natki pietruszki.

Porady

Zupa smakuje doskonale także z pajdą chleba:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Fasola Pomidor Przecier pomidorowy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować