Bardzo szybka w przygotowaniu zupa, pełna fasolki, kiełbaski, otoczona sosem pomidorowym, podana z makaronem z cukinii. Z talerzy znika w locie i o to chodzi:)
Zupa fasolowa z makaronem z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na maśle szklę pokrojoną w kostkę cebulę, dodaję pokrojoną w pół plasterki kiełbasę, podsmażam, dodaje listki laurowe, czosnek przeciśnięty przez praskę, podlewam bulionem, gotuję ok. 10 minut. Do całości dodaję odcedzoną fasolkę, przecier pomidorowy, gotuję pięć minut, doprawiam solą , pieprzem i cukrem, doprowadzam do zagotowania, zestawiam z palnika. Cukinię obieraczką do warzyw kroję w plastry, plastry kroję w paseczki, otrzymany makaron podsmażam na masełku- ok. 3-4 minutki, tak do chrupkości, podaję z zupą w towarzystwie posiekanej natki pietruszki.
Komentarze