Krupnik z pulpecikami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną zupę. Krupnik z dodatkiem pulpecików jest pożywny i sycący. Najlepiej smakuje z pieczywem. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g mięsa mielonego
    1/2 małej cebulki
    1 małe surowe jajko
    3/4 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
    1/4 łyżeczki soli
    1/4 łyżeczki pieprzu
    1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
    2 - 3 łyżki bułki tartej
    1,3 l wody
    3 marchewki
    70 g selera
    80 g pora
    1 woreczek kaszy jęczmiennej
    3 ziemniaki
    2 listki laurowe
    1 łyżka suszonego majeranku
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Krupnik

Krupnik z pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Marchewki i seler obieramy i myjemy, kroimy. Por czyścimy i myjemy, kroimy. Pokrojone warzywa wkładamy do garnka z gotującą się wodą, gotujemy.
    Do miski wkładamy składniki na pulpety i wyrabiamy masę, robimy małe pulpeciki.
    Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, myjemy.
    Do garnka dokładamy pulpeciki, ziemniaki i woreczek z kaszą, listki laurowe. Gotujemy do miekkości warzyw.
    Woreczek z kaszą wyjmujemy z garnka i rozcinamy. Wyjmujemy kaszę z woreczka i wkładamy ponownie do garnka. Ugotowaną zupę doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować