Zrazy w sosie kokosowo-musztardowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kawałki mięsa otoczone kremowym sosem na bazie mleka kokosowego i musztardy. Słodki smak mleka kokosowego idealnie komponuje się z ostrym i lekko kwaśnym smakiem musztardy.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 800 g mięsa z szynki wieprzowej
    200 ml mleka kokosowego, ważne by mleko było bez sztucznych zagęstników
    2-3 łyżki musztardy sarepskiej lub Dijon
    curry
    sól
    pieprz
    liść laurowy
    ziele angielskie
    łyżka masła

    do podania warzywa gotowane na parze: brokuł, marchewka, kalafior, i fasolka "mamut"
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Zrazy Sosy

Zrazy w sosie kokosowo-musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy na plastry, oprószamy solą, pieprzem i curry. Mięso obsmażamy na maśle, zalewamy mlekiem wymieszanym z musztardą. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie dusimy pod przykryciem około 20 minut. Uduszone mięso podajemy z warzywami ugotowanymi na parze lub jeśli wolimy duszonymi na patelni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować