Zrazy w pysznym sosie musztardowym

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Roladki ze schabu w aromatycznym, pieczarkowym sosie. Można podawać np. z kluskami śląskimi.

  • 45 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg schabu
    • Sól
    • Pieprz
    • Olej do smażenia
    • Kilka plastrów boczku wędzonego
    • 5 ogórków kiszonych
    • ½ kg pieczarek
    • Musztarda francuska
    • 2 łyżki musztardy sarepskiej
    • 2 łyżki sosu sojowego
    • ½ szklanki śmietany 18 %
    • Mąka pszenna do obtoczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki Zrazy

Zrazy w pysznym sosie musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
    Na każdy kawałek mięsa, kładziemy, bo plasterku boczku oraz po jednej części ogórka przekrojonego wzdłuż na cztery kawałki.
  • roladki 2. Zawijamy roladki, obtaczamy w mące pszennej.
  • roladki 3. Smażymy na rozgrzanym oleju.
  • grzyby 4. Na drugiej patelni, prużymy na rozgrzanym oleju pokrojone pieczarki.
    Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • sos 5. Do naczynia przekładamy musztardy. Wlewamy sos sojowy oraz śmietanę, dokładnie mieszamy.
  • sos 6. Łączy z grzybami, chwilę gotujemy.
  • sos 7. Sosem wraz grzybami polewamy roladki.
  • danie 8. Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda Pieczarki Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować