Żołądki z Indyka

3 (2 ocen)

  • 60 min
  • Dla 7 osób
  • Średni

Smaczna potrawka o żołądków indyka z warzywami w aromatycznym sosem.

  • 60 min
  • Dla 7 osób
  • Średni

Składniki:

  • • 700 g żołądków z Indyka
    • 1000 g wody
    • 150 g cebuli
    • 2 ząbki czosnku
    • 150 g marchwi
    • 25 g oleju
    • 2 liście laurowe
    • 4 ziarna ziela angielskiego
    • 1 łyżeczka papryki słodkiej
    • ½ łyżeczki papryki ostrej
    • Sól
    • 1 łyżka mąki pszennej
    • 150 g śmietany kwaśnej 18%
Wystaw ocenę:

3 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania z indyka

Żołądki z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • danie 1. 1. Żołądki oczyszczam, kroję na plasterki, zalewam wodą, solę i gotuję około 60 minut. Po ugotowaniu żołądki odlewam z zalewy, zalewę odstawiam na bok.
    2. Cebulę, czosnek, marchew obieram, kroję na mniejsze kawałki, blenduję.
    3. W garnku rozgrzewam olej, na rozgrzanym oleju smażę warzywa. Następnie dodaję ugotowane żołądki, wlewam 500g wywaru po ugotowaniu żołądków, dodaję liście laurowe, ziele angielski i obie papryki, gotuję około 20 minut.
    4. Śmietanę rozrabiam z mąką, zagęszczam sos, dwie minutki gotuję.
    5. Danie gotowe, podaję z ryżem.
    6. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żołądki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować