Żołądki z indyka z marchewką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Pyszna potrawka o ile ktoś lubi podroby to polecam.
Ja dziś przygotowałam żołądki indyka w sosie własnym z dodatkiem marchewki.

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg żołądków Indyka
    • 1000 g wody
    • 1 cebula
    • 3 marchewki
    • 2 ząbki czosnku
    • 25 oleju
    • 4 ziarna ziela angielskiego
    • 1 łyżeczka papryki słodkiej
    • ½ łyżeczki papryki ostrej
    • 1 łyżeczka soli
    • ½ łyżeczki pieprzu
    • 1 kostka bulionu rosołowego
    • 150 g śmietany 18% kwaśnej
    • 1 łyżka mąki pszennej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żołądki z indyka z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • danie 1. 1. Żołądki oczyszczam, kroję w plastry, myję, przekładam do garnka, zalewam wodą i gotuję 60 minut. Żołądki po ugotowaniu przelewam przez sitko, wywar zostawiam.
    2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę w garnku na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję obrane, starte na tarce o dużych oczkach marchewki.
    3. Następnie do warzyw dodaję ugotowane żołądki, wlewam wywar po ugotowaniu żołądków, dodaję ziele angielskie, obie papryki, sól, pieprz, kostkę rosołową i gotuje około 20 minut.
    4. Na koniec sos zagęszczam mąką rozrobioną ze śmietaną.
    5. Danie gotowe, podaję z ryżem.
    6. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żołądki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować