Żołądki z indyka z fasolką

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Pyszne danie z podrobów, nie wszyscy lubią, ale ja zachęcam. Danie jest wyjątkowo smaczne z dodatkiem fasolki szparagowej, podane z ryżem oraz surówką to prawdziwa uczta.

  • 20 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg żołądków z indyka
    2 ząbki czosnku
    3 cm korzenia imbiru
    1 marchew
    ½ kg fasoli szparagowej
    10 dag grzybów mun
    2 łyżki skrobi ziemniaczanej
    1 łyżeczka octu ryżowego
    2 łyżki oliwy z oliwek
    3 łyżki sosu sojowego ciemnego
    1 łyżka miodu
    ½ łyżeczka tabasco
    Sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z indyka

Żołądki z indyka z fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • żołądki 1. Żołądki myjemy, usuwamy błonki, kroimy w paseczki i gotujemy w osolonej wodzie. Grzyby Mun moczymy w gorącej wodzie.
  • warzywa 2. Czosnek i imbir obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanej oliwie.
  • grzyby 3. Następnie dodajemy obraną i pokrojoną w słupki marchew i umytą pokrojoną na mniejsze części fasolę.
    Grzyby Mun kroimy w paseczki, dodajemy do warzyw.
    Podlewamy jedną szklanką wody, wsypujemy sól, wlewamy ocet, sos sojowy, miód oraz tabasco. Gotujemy 20 minut.
  • sos 4. Po tym czasie warzywa łączymy z żołądkami i zagęszczamy sos skrobią ziemniaczaną rozrobioną w małej ilości wody. Chwilkę gotujemy aż sos zgęstnieje.
  • danie 5. Gotowe, podajemy w ryżem
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować