Żołądki drobiowe w sosie paprykowym

5 (187 ocen)

  • 25 min

Lekki, tani i szybki obiad. Lekko pikantny sos z drobiowym mięsem w postaci żołądków idealnie pasuje z dowolną kaszą.

  • 25 min

Składniki:

  • Składniki:
    60 dag żołądków drobiowych
    1 kostka drobiowa rosołowa
    1 cebula
    1 łyżeczka masła
    Sól i pieprz do smaku
    Suszona bazylia do smaku
    Papryka ostra i słodka do smaku(1 łyżeczka)
    1 łyżka śmietan, gęstej 18%
    1 łyżka mąki do zagęszczenia.
Wystaw ocenę:

5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żołądki drobiowe w sosie paprykowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: żołądki oczyścić, opłukać, przekroić na małe kawałki, zagotować, odcedzić. 1 litr wody zagotować z kostką rosołową, dodać żołądki. Gotować około 30 minut. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na maśle, dodać do żołądków, gotować do miękkości. Dodać sól, pieprz, papryki do smaku, bazylię, gotować jeszcze około 5 minut. Zagęścić śmietaną i mąką, zagotować. Podawać z kaszą gryczaną lub jęczmienną.

Porady

1.do sosu można dodać łyżkę koncentratu pomidorowego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować