Ziemniaki faszerowane mięsem mielonym

5 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 12 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszne nadziewane ziemniaczki,które rozpływają się w ustach.

  • 12 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 ziemniaków
    300g mięsa mielonego
    1 cebula
    garść posiekanej natki pietruszki
    sól, pieprz
    łyżka ziół prowansalskich
    3 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Ziemniaki faszerowane mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki dokładnie umyć,polać olejem i piec w piekarniku 50 minut w 180 stopniach.
    Mięso przekładamy do miski, dodajemy cebulę, natkę pietruszki, przyprawiamy solą, ziołami i pieprzem i mieszamy.
    Ziemniaki wyjmujemy z piekarnika i lekko przestudzone ziemniaki przekrawamy na pół, wydrążamy miąższ łyżeczką, zostawiając około centymetrową warstwę przy skórce.
    Miąższ łączymy z mięsem mielonymi tak przygotowaną masą nadziewamy ziemniaki, nakładając farsz w miejsca, które wydrążaliśmy.
    Przygotowane ziemniaki razem z farszem układamy na blachę w naczyniu żaroodpornym i pieczemy około 30 minut, do miękkości.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować