Ziemniaczki z dipem

4.5 (162 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Idealna propozycja na przyjęcie grillowe.

Składniki:

  • - 4 duże ziemniaki
    - 20dag kiełbasy
    - garść startego żółtego sera
    - koperek

    DIP:
    - kubeczek malego jogurtu naturalnego
    - 1 łyzka majonezu "kielecki"
    - zielony ogórek
    - przyprawa do gyrosa
    - szczypiorek, pietruszka
    - ząbek czosnku
    - pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ziemniaczki z dipem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki wyczyścić i ugotować w osolonej wodzie na pół miękko. Ocedzić, ostudzić, przekroić na pół. Z każdej połówki wydrążyc trochę miąższu. Na patelni podsmażyc pokrojona na kawałki kiełbasę i wypełnić nią ziemniaki. Piec ok 25min w temp. 180C. Po tym czasie otworzyć piekarnik, posypać ziemniaki żółtym serem i zapiekać jeszcze ok 15 min. Ziemniaki posypać koperkiem.
    Dip:ogórek obrać, zetrzec na gróbych oczkach, posiekać szczypiorek, piertuszkę i ząbek czosnku. Wymieszać z resztą skladników, doprawic przyprawą do gyrosa i pieprzem. Polać ziemniaki.

Porady

Ziemniaki mozna także przyżądzic na grillu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować