Ziemniaczana sałatka z pieczonym morszczukiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Sałatka na bazie gotowanych ziemniaków, zielonego groszku, marchewki, jajek na twardo, wyrazistych czarnych oliwek i pachnącej ryby to ciekawy pomysł na smaczne danie obiadowe w wersji na zimno.

  • 60 min

Składniki:

  • 4 duże ziemniaki
    450g fileta z morszczuka
    1 słoik marchewki z groszkiem
    5 jajek
    50g czarnych drylowanych oliwek
    4 łyżki majonezu
    sok z limonki
    sól
    pieprz


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Sałatki

Ziemniaczana sałatka z pieczonym morszczukiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-29rdrle 1. Filety z morszczuka pokroić w grubszą kostkę, oprószyć solą, pieprzem
    i skropić sokiem z limonki. Następnie owinąć folią aluminiową i piec
    w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut.
  • image-207p8jk 2. Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie, wystudzić, obrać i pokroić w grubszą kostkę.
  • image-1kwx1d7 3. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w grubszą kostkę. Marchewkę z groszkiem odcedzić z zalewy, a oliwki pokroić w plasterki.
  • 4. Ziemniaki, marchewkę z groszkiem, jajka, oliwki, rybę i majonez dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem., danie_jajeczne
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Dania do pracy

Podobne przepisy

To może cię zainteresować