Sałatka z pieczonym kurczakiem i kukurydzą

4.47 (203 ocen)

  • 5 min

Lubię lekkie sałatki. Można je jeść właściwe w dowolnej ilości. Idealnie sprawdzą się jako przekąska w pracy czy na uczelni. Dzięki dodatkowi pieczonego kurczaka (który u mnie często pozostaje po niedzielnym obiedzie), sałatka jest bardzo sycąca i bogata w cenne białko.

  • 5 min

Składniki:

  • Sałatka:
    1 pieczona pierś z kurczaka (bez skóry)
    80 g miksu sałat z rukolą
    1/2 czerwonej papryki
    1/2 żółtej papryki
    1 mała czerwona cebula
    1/2 puszki kukurydzy
    Dressing:
    3 łyżki oleju rzepakowego
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżeczka musztardy (u mnie miodowa)
    sól (do smaku)
    świeżo zmielony czarny pieprz (do smaku)

Wystaw ocenę:

4.47 (203 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Kurczak pieczony

Sałatka z pieczonym kurczakiem i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę ułożyć na talerzu. Dodać pokrojoną w piórka cebulę i odsączoną z zalewy kukurydzę. Papryki pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Dodać do sałatki. Pieczoną pierś porwać rękami na mniejsze kawałki. Ułożyć na reszcie składników. Składniki sosu połączyć. Sałatkę polać dressingiem przed samym podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kukurydza Kurczak Papryka Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować