Zielone tagliatelle z krewetkami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kolejna wersja na krewetki krolewskie na zyczenie córki;)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - tagliatelle koloryzowane czosnkiem niedźwiedzim: 100 gramów
    - krewetki królewskie: 100 gramów
    - ząbki czosnek: 1 sztuka
    - oliwa z oliwek: 2 łyżki
    - białe wytrawne wino: 0.25 szklanki
    - sól. pieprz: 1 szczypta
    - śmietana 18%: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zielone tagliatelle z krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotuje al dente przez okolo 8 minut..
  • 2. Na patelni rozgrzewam troche oliwy, wrzucam rozgnieciony czosnek zeby oddał swoj smak, gdy sie zrumieni zdejmuje a wrzucam krewetki, podlewam winem, doprawiam pieprzem, chwile smaze az odparuje wino, dodaje pokrojony drobno wczesniej wyciagniety czosnek. Przyprawiam do smaku.
  • 3. Ugotowany makaron wrzucam do krewetek, dodaje smietane mieszam. Gotowe. proste i smaczne.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krewetki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować