...to propozycja na prostą, ale wykwintną kolację. Białe wino jest jednym ze składników tego dania, ale podane również jako dodatek sprawi je jeszcze bardziej wykwintnym.
Zielone tagliatelle z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ugotować makaron w osolonej wodzie w czasie podanym na opakowaniu.
2.Umytego i osuszonego łososia pokroić w kostkę, wymieszać z sokiem z cytryny. Usmażyć na rozgrzanym maśle i oliwie. Dodać zmiażdżonyy czosnek, smażyć delikatnie mieszając aż łosoś ładnie się zrumieni.
3.Dolać wino, zwiększyć ogień. Gdy alkohol odparuje, dodać śmietankę. Dodać sól i pieprz (do smaku), gotować do zgęstnienia.
4.Dodać drobno pokrojony koperek (część pozostawić do dekoracji), wymieszać.
5.Do sosu dodać ugotowany makaron, wymieszać.
6.Podawać zaraz po przygotowaniu. Każdą porcję posypać koperkiem i startą skórą z cytryny.
Komentarze