Zielone pancakes z młodym jęczmieniem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zieloniutkie placuszki wyglądają typowo wiosennie , zdrowe z dodatkiem szpinaku i pomidorków koktajlowych.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mąka pszenna 250 gram
    jaja 2 sztuki
    masło 50 gram
    mleko 250 ml.
    sól do smaku
    młody jęczmień sproszkowany 1 łyżka


    warzywa:

    ogórek zielony 1/2 sztuki

    pomidorki koktajlowe kilka sztuk

    szczypiorek

    liście szpinaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki Naleśniki

Zielone pancakes z młodym jęczmieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondelku roztopić masło.

    W misce roztrzepać jajka z mlekiem.

    Dodać mąkę , oraz sproszkowany jęczmień, wymieszać.Następnie wlać rozpuszczone masło i ponownie wymieszać.

    Smażyć placuszki na patelni bez dodatku tłuszczu .

    Pomidorki koktajlowe przekroić na pół, ogórka na plastry, szczypiorek posiekać .Listki szpinaku umyć i osuszyć.

    Warzywa układać między placuszkami, posypać sproszkowanym jęczmieniem.

    Podawać na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak Warzywa Ziarna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować