Żeberka z ziemniakami pieczone w worku

3.75 (4 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • Dla 4 osób

W jednym worku mięso i ziemniaczki młode, pyszny obiad bez "stania przy garach", taki który robi się sam.

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 kg mięsistych żeberek tzw. paski
    1 kg młodych ziemniaków
    olej do posmarowania ziemniaków i sól
    marynata do żeberek: sól, pieprz mielony, czosnek, papryka słodka i ostra, musztarda, ketchup, sok z cytryny (płaska łyżeczka), olej, miód, do rozrzedzenia sok jabłkowy
Wystaw ocenę:

3.75 (4 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka z ziemniakami pieczone w worku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki oskrobać, pociąć na połówki lub ćwiartki, posypać solą i skropić olejem.
    Żeberka podzielić na dowolne kawałki, natrzeć obficie marynatą.
    Całość ułożyć w worku lub rękawie do pieczenia, wlać do środka 3/4 szklanki wody, dobrze zamknąć i ponakłuwać worek igłą.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 1 godziny w temperaturze 180 stopni.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować